CONTACT
Logeren in het Mastbos

Wandelen/fietsen

Het Mastbos leent zich uitstekend voor zowel beginnende wandelaars/fietsers als voor de meer gevorderden onder ons. Er zijn in het mastbos verschillende ruiter-, fiets- en wandelpaden te vinden met eeuwenoude bomen, indrukwekkende lanen en mooie doorkijkjes.

U kunt bij de Boschwachter verschillende fietsroutes  ophalen om u langs de mooiste plekjes van het bos te voeren.


Breda

‘’Bredao ‘’ zoals de inwoners van Breda het zelf uitspreken. Een van de grotere steden van Nederland met ruim 173.000 inwoners en  met een bijzonder karakter.
De stad was een belangrijke garnizoen- en vestingstad, maar vervult ook heden nog een duidelijk zichtbare rol binnen de Nederlandse krijgsmacht door de aanwezigheid van de Koninklijke Militaire Academie.  Breda heeft een belangrijke historische stadskern, die zich over de eeuwen heeft gevormd rond het kasteel van Breda, de zetel van de Baronnen van Breda.
In de Bredase binnenstad, die in 2009 tot beste binnenstad in de categorie grote steden werd gekroond, bevinden zich onder meer de gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Begijnhof, het Spanjaardsgat, het Oude Stadhuis en de Prinsenkade. Door haar veelal goedbewaarde architectuur wordt  Breda ook wel de Parel van het Zuiden genoemd.

Naast bovenstaande bezienswaardigheden zijn er nog allerlei activiteiten die men kan ondernemen in Breda. Op zowel de grote markt als op de havenmarkt bevinden zich allerlei terrasjes en eetgelegenheden waar men heerlijk kan eten en drinken, bij zowel mooi als bij iets minder weer.

Vanuit de haven aan het Spanjaardsgat kunt u met een bootje alleen of onder begeleiding een tocht maken door de singels o.a. naar het Ginneken, en zelfs naar Terheijden.

In de binnenstad liggen de bekende winkelstraten Ginnekenstraat, Houtmarktpassage, Torenstraat, Lange Brugstraat met winkelcentrum "'t Sas", Korte Brugstraat, Veemarktstraat en Halstraat. In de Lange Brugstraat is tevens het overdekte winkelcentrum "De Barones" met enkele bekende zaken gevestigd. Net buiten het, grotendeels autovrije, centrum vindt men verder de Ginnekenweg, de Haagdijk en de Boschstraat. Op donderdagavond is er in het centrum van Breda koopavond. De eerste zondag van de maand is meestal  koopzondag.
Markt  is er op de diverse weekmarkten in Breda. De grootste is op de Grote Markt Breda in het centrum en wel op dinsdag- en op vrijdagmorgen. Op zaterdagmiddag is er markt op de Nieuwe Haagdijk. Op woensdag is er een boeken- en antiekmarkt op de Grote Markt. Op dinsdagmorgen is er een speciale biologische markt op het Veemarktplein.

Parken

In Breda is het Valkenberg bij het kasteel van Breda het bekendste park. Het is een stadspark, het was vroeger de tuin van het kasteel. Aan de ingang van dit park bevindt zich het Baroniemonument uit 1905, dat werd ontworpen door architect Pierre Cuypers en werd onthuld door Koningin Wilhelmina, mede om de bijzondere band tussen het Oranjehuis en Breda te benadrukken. Op koninginnedag wordt in dit park een grote kindervrijmarkt gehouden.
Een ander groot park bij het centrum is het Wilhelminapark. In dit park staat, ter herinnering aan de Poolse bevrijders, een Duitse Panthertank die door de Polen in 1945 aan de stad werd geschonken. Voorts zijn er nog het Burgemeester van Sonsbeeckpark in de wijk Boeimeer, het Zaartpark en het Park Hoge Vucht in Breda Noord. In Breda Centrum bevindt zich de Willem Merkxtuin, een kleine tuin achter de voormalige hofhuizen in de Catharinastraat.


Natuurgebieden in de omgeving

In de omgeving van de stad vindt men de natuurgebieden De Rith nabij Effen, het Liesbos, het Mastbos, de Teteringse Heide, met het Cadettenkamp, de Vrachelse Heide en de Lage Vuchtpolder. Breda is befaamd om zijn bosrijke omgeving, vooral ten zuiden van de stad. Een ander natuurgebied is het Markdal. Het Mastbos is het oudste cultuurbos van Nederland. Het Liesbos bij Princenhage en het Ulvenhoutse Bos staan bekend om hun rijke flora. Naar het zuidoosten toe loopt het bosgebied over in de Chaamse bossen en de Strijbeekse Heide. Tezamen vormt dit uitgestrekte geheel van cultuurbossen een grote toeristische trekpleister. In Breda-Noord bij de wijk de Asterd ligt het Haagse Beemdenbos en het natuur- en recreatiegebied de Vierde Bergboezem Breda. Bij Dorst ligt nog de Boswachterij Dorst. In Breda-Zuid is een Bezoekerscentrum Wolfslaar waar regelmatig tentoonstellingen worden gehouden. Tevens is hier kinderboerderij Wolfslaar.


Overige activiteiten

Voor het vermaak in de avond zijn er vele kroegen, discotheken en cafeetjes te vinden op de grote markt en de havenmarkt. Verder is de Pathé bioscoop gevestigd op het Chasséplein eveneens als een bowlingcentrum, het Holland Casino Breda en het Chassé theater gevestigd.
In Breda zijn verschillende musea waaronder het  Breda's Museum , het Bierreclame Museum en het Museum Oorlog en Vrede Breda.